Betalen en tarieven

Tarieven

Hieronder vindt u de actuele lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

De overheid heeft bepaald dat tandartsen niet hun eigen tarieven mogen bepalen. 

Heeft u een uitgebreide behandeling nodig? Dan maken wij graag vooraf een begroting. Nadat wij het behandelplan met u hebben besproken, krijgt u deze begroting op papier van ons mee. U weet dus altijd vooraf waar u aan toe bent.

De tarieven zeggen niets over de mate van vergoeding van uw verzekeraar. Wij zullen daarom alle behandelingen boven €250 indien gewenst voor u begroten. U kunt dan zelf bij uw verzekeraar nagaan welk deel van de kosten wordt gedekt.

In de tarievenlijst  kunt u bekijken wat dit voor u betekent. Voor vragen of informatie omtrent de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

 

Betalen en Infomedics

Wij declareren rechtstreeks bij een zorgverzekeraar en deels bij Infomedics. Wij hebben alleen met CZ een contract afgesloten waardoor wij rechtstreeks kunnen declareren.

Kijk voor meer informatie in uw zorgpolis.

Bekijk hier uw factuur uitgelicht!

In onze praktijk zorgen wij liever voor u dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij het versturen en innen van de nota’s over aan Infomedics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.

De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u van Infomedics. In sommige gevallen wordt een nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

Kiest u voor digitale facturatie, kijk dan op www.infomedics.nl/rekeningchecker voor een overzicht van al uw nota’s en persoonlijke gegevens. Dien hier ook direct uw nota in bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie >>>

Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. Dit scheelt u geld en veel ergernis. Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Lukt het u onverhoopt niet om op tijd aan uw betalingsverplichting te voldoen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Infomedics via 036-2031900* of ga naar www.infomedics.nl/rekeningchecker

 

Voor complexe behandelingen maken we een begroting zodat u inzicht krijg in de te verwachten kosten. Zo werken we met Pien support zodat u bij een begroting voor een behandelplan gelijk op de hoogte bent van het zorgbudget van uw verzekeraar en wat er door uw verzekeraar wordt vergoed.

Als patiënt weet u waar u aan toe bent, en dat is wel zo prettig.

Goede informatie en voorlichting over een behandelplan vinden we belangrijk. Als praktijk stellen we bij grote behandelingen een kostenbegroting op. Dit kan mondeling dan wel schriftelijk overeen gekomen worden.

Een begroting behelst een standaard behandeling en is altijd onder voorbehoud. Onverwachte bijkomende kosten kunnen uiteraard niet van te voren worden begroot. Uw behandelend tandarts zal u altijd over het waarom en de hoogte van de additionele kosten informeren. Onvoorziene kosten in de kostenraming die gedurende de behandeling naar voren komen, zullen in de definitieve factuur worden verwerkt. U kunt derhalve geen rechten ontlenen aan een afgegeven begroting.

Uw verzekeraar kan u vertellen welk deel van de begrote kosten wordt vergoed.

Om uw inzicht te geven wat er vergoed wordt door uw verzekeraar van een behandelplan, kunnen we nu aan de hand van Pien Support, uw inzicht geven in uw (aanvullende) verzekering en de eigen bijdrage van het voorgestelde behandelplan. Als patiënt weet u waar u aan toe bent, en dat is wel zo prettig.

We adviseren u om de hoogte van de vergoedingen van uw tandheelkundige verzekering af te stemmen op de gezondheidstatus van uw gebit. U kunt uw tandarts altijd om advies vragen.

Uw keuze van de aanvullende tandartsverzekering staat wettelijk los van de keuze van de basisverzekering en kunt deze dan ook separaat afsluiten.

U kunt zich bij verschillende zorgverzekeraars verzekeren voor tandheelkundige zorg.
Voor informatie over tandartsverzekeringen en de verschillen in dekking en vergoeding verwijzen u naar www.allesoverhetgebit.nl

Op de website www.vergelijkmondzorg.nl treft u een overzicht van alle verzekeringen.

Het is raadzaam om de hoogte van de vergoedingen van de verzekering af te stemmen op de gezondheidstatus van uw gebit. U kunt uw tandarts of mondhygiënist altijd om advies vragen.

Heeft u vragen over uw nota? Op veel vragen vindt u hier al antwoord. Staat uw vraag hier niet tussen dan kunt u contact opnemen op het nummer: 036 2031900

*€ 0,90 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten

Website: www.infomedics.nlContactformulier
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 18:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 036 2031900