Implantaten

Implantaten

Wat is een implantaat?
Als een tand of een kies verloren gaat, verliest je gebit deels zijn functie. Om die functie zo nauwkeurig mogelijk te herstellen kan een implantaat (kunstwortel) in het bot worden geplaatst, waarop na verloop van tijd een nieuwe tand, kies, brug of prothese bevestigd kan worden. Dit is een nauwkeurig proces, maar er zijn verschillende redenen om te kiezen voor implantaten. Bijvoorbeeld dreigend verlies van één of meer tanden. Een implantaat komt namelijk het dichtst in de buurt van je natuurlijke gebit.

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Soms zijn ze voorzien van een keramische laag. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.

Verwijzing naar een Implantoloog
Een tandarts-implantoloog is in ons pand aanwezig voor het zetten van implantaten en kleine operatieve ingrepen. U komt bij de tandarts-implantoloog terecht via een verwijzing van uw tandarts. Bent u tandeloos met een kunstgebit, dan kunt u ook zonder verwijzing terecht. De tandarts-implantoloog valt niet onder tandartspraktijk Buenen, maar is gevestigd in een eigen praktijk binnen het gebouw (op de eerste verdieping) van tandartsenpraktijk Buenen.
Afspraak implantologie consult
De tandarts implantoloog gebruikt het implantologie consult om vast te stellen of implantaten een goede oplossing voor u zijn. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid kaakbot, de kwaliteit ervan, de beschikbare ruimte voor een implantaat, de gezondheid van uw tandvlees en uw algemene gezondheid. Van belang is om uit te sluiten dat er geen ontstekingen in uw mond aanwezig zijn. Daarnaast zal indien er niet voldoende bot aanwezig lijkt te zijn, met u de mogelijkheden van botherstel behandelingen worden besproken. Om te beoordelen zijn röntgenfoto’s nodig en een kaakoverzichtfoto.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, ga naar de volgende website:

Tandartspraktijk Buenen | Uden