Onzichtbare beugel = Invisalign beugel

Wat is Invisalign?
Invisalign is een Amerikaans merk. Het woord invisalign vormt een combinatie tussen ‘invisible’ (onzichtbaar) en ‘align’ (corrigeren). De Invisalign beugel is een dun, transparant kunststof gebitje dat zeer nauwkeurig aansluit op de tanden en kiezen. Een Invisalign behandeling bestaat uit een serie beugels die precies qua vorm op elkaar aansluiten en iedere 14 dagen worden verwisseld.
De vorm van de gehele serie Invisalign beugels wordt door een computermodel bepaald, zodat alle beugels gezamenlijk uw gebit stapje voor stapje optimaal corrigeren. In het begin zitten de individuele Invisalign beugels strak, maar na 14 dagen, wanneer het gebit weer een beetje verder gecorrigeerd is, gaat de beugel minder strak zitten en wordt dan vervangen door de volgende beugel uit de serie.

De Invisalign beugel moet 20-22 uur per etmaal worden gedragen. U kunt dus zelf bepalen wanneer de beugel uit mag. Sowieso moet de beugel uit tijdens het eten en poetsen. 

U hoeft niet iedere twee weken naar de praktijk om een nieuwe beugel op te halen. Als de behandeling volgens plan verloopt, krijgt u elke keer 3 of 4 beugels mee, zodat u maar ongeveer één keer in de zes/acht weken op controle hoeft.

De Invisalign behandeling is gepatenteerd en stamt uit 1999. In Amerika wordt Invisalign al door heel veel tandartsen gebruikt. In Nederland begint de behandeling nu langzaam maar zeker door te breken. Ger Buenen is gespecialiseerd in deze beugels, hij werkt nu ruim 10 jaar met invisalign en kan u deskundig advies geven. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak klik dan hier om naar de website te gaan.

*01-01-2021. Ruim 12 jaar geleden is Dental Correct opgestart door tandarts G. Buenen uit Uden. Dental correct is de specialist op het gebied van de Invisalign behandeling en heeft nu meerdere vestigingen in Nederland. In korte tijd heeft Dental Correct zich opgewerkt tot een van de grootste invisalign-behandelaars van Nederland en Europa. 

Dental correct heeft daarom een award ontvangen voor de meeste Invisalign behandelingen van de afgelopen 3 jaar en behoort hiermee tot de top 50 meeste behandelingen van Europa. Hierdoor heeft Dental Correct de diamant status bereikt binnen Invisalign. Wij kunnen dus wel spreken van een ervaren organisatie binnen Invisalign, op naar de top 10!

 

 

Jamie-Li krijgt een beugel van Dental Correct